Selecteer een pagina
Introductie

CryptoMagic is een tool om automatisch te handelen op het Crypto-platform Bitvavo. Iedere gebruiker van CryptoMagic krijgt na aanmelding zijn eigen unieke URL om in te loggen. Op het inlogscherm dienen gebruikersnaam en wachtwoord te worden ingevuld. Het ‘dashboard’ verschijnt. In 2 ‘panels’ zie je de door de CryptoMagic tool gerealiseerde winst en een overzicht van je Bitvavo portefeuille. CryptoMagic is pas gereed om orders te plaatsen nadat er wat instellingen zijn aangepast in jouw Bitvavo account.

Het grote voordeel van een tradingtool zoals CryptoMagic is dat er automatisch orders kunnen worden geplaatst, zowel aankoop- als verkooporders. Nadeel van ‘gewoon’ handelen op het Bitvavo platform is dat je pas een verkooporder op kunt geven nadat er eerst is aangekocht.

Voorbeeld
Wordt een aankooporder ‘s-nachts uitgevoerd en je slaapt, dan zul je dat zelf waarschijnlijk pas de andere ochtend zien als je wakker wordt. Op dat moment kun je dan pas de verkooporder opgeven. CryptoMagic echter, controleert 24/7 of de aankooporder al is uitgevoerd. Meteen nadat de aankooporder compleet is wordt de verkooporder naar het Bitvavo platform gestuurd. Als vervolgens de verkooporder is uitgevoerd kan er weer automatisch een aankooporder worden verstuurd.

Als eerste nu meer over de instellingen op het Bitvavo platform.

Instellingen Bitvavo

Om CryptoMagic te kunnen gebruiken voor het plaatsen van orders op Bitvavo, moeten er wat instellingen worden gedaan in jouw Bitvavo-account. Om te kunnen communiceren met Bitvavo zijn er nl. zogenaamde ‘API keys’ nodig. Zonder deze API keys kan CryptoMagic geen orders plaatsen. Deze API keys moeten worden gegenereerd op de desktop versie van Bitvavo (kan dus niet via de mobiele app en ook niet via bijv. een iPad).

 • Ga op je laptop of PC naar de Bitvavo site en log in.
 • Activeer, wanneer dit nog niet reeds het geval is, Twee-Factor Authenticatie (2FA). Staat in het menu onder je Account (je naam) > Instellingen > Veiligheidsinstellingen.
 • Voor het genereren van de benodigde API Keys ga je naar Account (je naam) > API. Je komt op het scherm API Instellingen .
 • Klik op ‘Nieuwe API Key aanvragen’, het scherm API key toevoegen verschijnt.
 • Vul bij naam in: CryptoMagic.
 • Laat het veld ‘IP Whitelist’ leeg.
 • Zet de schakelaars ‘Gegevens inzien’ en ‘Kopen en verkopen’ aan. (De schakelaar ‘Opnemen’ blijft ‘uit’ staan).
 • Vul de 2FA code in (die je authenticator app genereert).
 • Klik op ‘Bevestigen’. Er verschijnt een scherm met een API key en een API secret. 

 • Kopieer de 2 API keys in een kladblok of Word document. Let op: de codes zijn maar gedeeltelijk zichtbaar op het scherm. Om de volledige codes te kopiëren kun je de kopieer-knoppen achter de keys gebruiken.
 • Klik op ‘Doorgaan’. De API CryptoMagic verschijnt in de lijst met een rood bolletje ervoor.
 • Je ontvangt via je mailadres van Bitvavo een bevestigingslink. Na bevestiging wordt het bolletje groen. De API is klaar voor gebruik.
 • Neem contact op met onze helpdesk voor instructies om de met behulp van de API keys de tool te activeren.

De CryptoMagic Tool

Na het inloggen verschijnt het hoofdscherm van CryptoMagic, het ‘dashboard’. Bovenin staan de 2 menuopties voor gebruikers: Onderhoud en Account. Onder het menupunt Onderhoud staan de opties: Botgroepen, Bothistorie en Muntsoorten. Onder Account staan de opties: Overzicht CryptoMagic fees, Wachtwoord wijzigen en Afmelden.

We zullen eerst nader ingaan op Onderhoud > Botgroepen. 

Botgroepen

De botgroepen vormen de basis voor het werken met CryptoMagic. Een botgroep bevat een aantal bij elkaar behorende botregels ofwel bots. In de definitie van een botgroep worden een aantal variabelen vastgelegd die voor elk van de tot deze groep behorende botregels van toepassing zijn, zoals de soort cryptovaluta, winstpercentage, default botbedrag, etc. Als u de eerste keer inlogt, nadat de tool met de benodigde API keys is geactiveerd, dan is de lijst met botgroepen nog leeg. Om te kunnen handelen moeten we eerst één of meerdere botgroepen aanmaken.

Een botgroep toevoegen

Klik onder de tabel op de knop toevoegen. Het venster Bot-groep toevoegen verschijnt. De volgende variabelen moeten worden gevuld:

 

Botregels (Bots)

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

AlgoBros Software & Solutions

AlgoBros B.V.

Postbus 710
2400 AS  Alphen aan den Rijn

info@algobros.nl

Onze diensten:

 • Websites & Design
 • Webportals
 • Online solutions

Onze producten:

 • MijnAdmini
 • Todayta
 • CryptoMagic